Expoziție Laurențiu Dimișcă - „Bucureștii de azi, viziunea artiștilor de mâine”   31 august 2016

Expoziție Laurențiu Dimișcă - „Bucureștii de azi, viziunea artiștilor de mâine”

Expoziția de pictură „Bucureștii de azi, viziunea artiștilor de mâine”, a avut loc în data de 31 august 2016, orele 19, la galeria Contrast din str. Icoanei 23, sector 2. Eenimentul s-a bucurat de un real succes. Expoziția de pictură din cadrul proiectului cultural „Bucureștii de azi, viziunea artiștilor de mâine” și catalogul editat au fost apreciate de un numeros public.

La vernisajul din 31.08.2016 au rostit discursuri scriitorul Dinu Săraru, președinte fondator al Fundației Naționale „ Niște Țărani”, gl. lt. (r) Olimpiodor Antonescu, președinte executiv, ing. Sorin Mihăilescu, vicepreședinte, gazda manifestării, criticul de arta Tudor Octavian, artistul Laurentiu Dimișcă, președintele fundației Outsider Art și Arina –Bianca Rusu, managerul proiectului, care a fost susținut de AFCN.

Având în vedere că, în curând, metropola noastră va sărbători cea de-a 557-a aniversare, considerăm că expoziția „Bucureștii de azi, viziunea artiștilor de mâine” ar putea fi un frumos cadou oferit atât bucureștenilor, cât și vizitatorilor, pentru a se bucura de acest proiect cultural și a recepționa mesajul transmis de promovare a patrimoniului cultural turistic al Bucureștiului, subliniind identitatea culturală și istorică a capitalei României, dar și încurajarea unui altfel de turism cultural prin intermediul unor lucrări de artă plastică.

Această expoziție a domnului Laurențiu Dimișcă care este autorul acestor minunate tablouri ce reprezintă 35 de clădiri din București, este un eveniment pe care o să-l prezinte criticii de specialitate. Eu vreau să vă mulțumesc încă o dată și să vă spun că ați venit într-un spațiu pe care l-am dorit foarte mult, un spațiu care îmi aparține și pentru care mi-am permis să iau cuvântul pentru că sunt gazdă. O foarte, foarte scurtă istorie: s-a născut această galerie după o istorie de 25 de ani de artă Contrast – tipografia și editura pe care am fondat-o în anul 1991 și mi-am permis să fac această galerie întrucât, în această perioadă am avut șansa să fiu înconjurat și să lucrez cu niște personalități marcante ale culturii românești, pe care mi-am permis să le spun și să am un ciclu de idei Contrast ,,Valorile identității naționale”. Această galerie a valorilor identității naționale vreau să o continui cu partenerii mei stabili prin acest spațiu unde sper să desfășurăm activități culturale pentru a pune în valoare, cum spuneam, aceste personalități și această galerie a personalităților culturale românești. Vă rog să îmi dați voie să vă adresez mulțumirile mele maestrului Dinu Săraru pentru încrederea pe care mi-a acordat-o acum 18 ani de a fi înrolat într-un vis frumos al dumnealui care se numește Fundația Națională pentru Civilizație Rurală ,,Niște țărani”, acordându-mi onoranta funcție de vicepreședinte. Am făcut mai multe proiecte împreună. Aștept în continuare să mergem pe acest frumos drum deschis de dumnealui și să continuăm împreună cu domnul general Olimpiodor Antonescu care este președintele executiv al fundației.

Galerie
Setări galerie foto