Eveniment - Festivalul – Concurs de umor „OLTENII ȘI… RESTU’ LUMII” - ediţia XXI-a”   Slatina, 8-11 Octombrie 2015

Editura CONTRAST a participat la cea de a XXI-a ediţie a Festivalului ,,Oltenii și… restul lumii’’, unde a avut loc lansarea cărţii ,,Scrisori de la poarta nemuririi’’, prozopoeme de Ionela Flood, preşedinte al Asociaţiei ,,Românca’’ din Londra şi vicepreşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni.

Ne amintim cu plăcere de rodnica colaborare, de peste 15 ani, dintre autoare şi editură, concretizată în tipărirea unor reviste, cărţi, calendare.

La lansarea acestui volum au luat cuvântul scriitorul şi jurnalistul Cornel Udrea, de la Cluj, preşedintele acestui inedit festival, care a prezentat personalitatea şi realizările autoarei, aflată la cel de-al cincilea volum.

În cadrul festivalului, la Centrul Cultural ,,Eugen Ionescu’’ a fost prezentat spectacolul de umor cântat şi desenat susţinut de Daniel Iancu şi caricaturistul Costel Pătrăşcan, a avut loc expoziţia de artă naivă a pictorului băcăuoan Ion Măric. Au fost seri incendiare de umor oltenesc, glume, bancuri, veselie…

Prazul, zaibărul şi paporniţa lui Nea Mărin au fost adevăratele simboluri olteneşti cu care gazdele se mândresc ori de câte ori au musafiri care le calcă pragul.

Premiile festivalului au fost înmânate de către renumitul actor Dorel Vişan care a avut un recital de excepţie, propunând ca în ediţia următoare să fie inclusă şi fabula românească.

Galerie
Setări galerie foto